HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Netwerkbijeenkomst jongeren

26 januari 2013

Moslim jongeren in de westerse samenleving

Wat ik erg mooi vind om te zien? Moslimse jongeren in de westerse samenleving. Dit is een mooie kans die wij hebben gekregen van Allah.  Een kans om te laten zien, hoe mooi ons geloof is. Misschien ook wel een kans om andere jongeren en ouderen moslim zien te worden.
Daarom hebben wij een Netwerkbijeenkomst georganiseerd, zodat jongeren onderling gedachtes en ervaringen kunnen uitwisselen. Deze dag hebben we twee jongeren van Nederlandse afkomst mogen verwelkomen die moslim zijn geworden.

Sümeyra Acem en Figen Bulut hebben een mooie presentatie voor ons opgezet (in het Nederlands). We hebben gezamenlijk een film gekeken over ‘’Advies voor de jongeren van ons Profeet (v.z.m.h.)’’.   Hierover hebben we vragen gekregen over wat geloof voor ons betekend enz. Deze vragen hebben we beantwoord in groepjes. Later hebben onze twee Nederlandse jongeren hun ervaringen verteld, hoe zij moslim zijn geworden en wat voor reacties zij hadden ontvangen.
Wij zijn er erg trots op om als moslims in de westerse samenleving te zijn opgegroeid. Dit is een mooie kans voor ons allemaal om de Islam te laten zien en om het goede voorbeeld te zijn.

Don’t forget.
Islam is not about  we are better than you, no.
Islam is about; show me something that is better fot you.

Klik hier voor meer foto's.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2024 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms