HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Interreligieuze Ontmoetingen

14 januari 2020

Samen stilstaan bij “Ontmoeting’’ in de Ontmoetingskerk

Georganiseerd door de werkgroep IRO (Interreligieuze Ontmoetingen)

In Dieren komen op zondag 16 februari 2020 mensen uit verschillende tradities samen. Zij hebben in Dieren e.o. allen een ‘’huis van samenkomst’’, en vertegenwoordigen de joodse, de islamitische en christelijke traditie. Van de laatste zowel de protestantse als rooms-katholieke.  Men treft elkaar in de Ontmoetingskerk en heeft als doel samen stil te staan bij wat hen bindt. De deelnemers willen elkaar leren kennen en waarderen. Onbekend maakt onbemind. Dus het tegendeel, elkaar kennen, draagt bij aan een goede verstandhouding.  Er is veel ‘’gemeenschappelijks’’ aan te treffen naast het feit dat ieder gewoon mens is. Men wil een positieve bijdrage leveren aan het samenleven van alle mensen in Dieren, in de Nederlandse samenleving. Vriendschap, ontmoeting en elkaar kennen staan voorop.

De tradities delen veel als het gaat om dromen en verlangens naar goed samen te leven op de aarde en goed beheer ervan. De ontmoeting in de Ontmoetingskerk drukt uit dat men in vriendschap met elkaar verbonden wil zijn. Uit elke groep zal  een vertegenwoordiger ingaan hoe hij of zij aankijkt tegen de betekenis  van ‘’maaltijd en ontmoeting’’. Gezamenlijk met elkaar eten heeft in elke traditie een bijzondere betekenis. Zelfs in veel van dat bijzondere zit mogelijk ook veel gelijkenis en herkenning. Bijgevolg is er ook herkenning in elkaars menszijn.

Nadat de vertegenwoordigers gesproken hebben zal burgervader Carol van Eert, de burgemeester van de Gemeente Rheden het woord voeren.

Daarna zullen de  vertegenwoordigers van de besturen een document ondertekenen waarin zij de verbondenheid met elkaar bevestigen.

Na de plechtigheid zullen aanwezigen bijeen zijn onder het genot van  een hapje (vegetarisch) en een drankje (alcoholvrij) uit de verschillende tradities.  


U bent van harte welkom!

Plaats: Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 te Dieren
Tijdstip:  16 februari 2020 om 14:30 uur inloop
Aanvang: 15:00 uur
Einde: 17:00 uur

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2024 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms