HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

PERSBERICHT

20 juli 2016

Helaas zijn wij deze week als bestuur geconfronteerd met de uitspraken van de imam Halil Çelik. Het is extra vervelend te meer omdat hij met deze, op persoonlijke titel gedane, uitspraken onze moskee en de Turkse gemeenschap in diskrediet heeft gebracht. Wij distantiëren ons ten zeerste​ hiervan.​

Binnen onze ​moskee vragen we niet naar standpunten, ideeën, sympathieën, politieke voorkeuren. Dat is ook haast ondoenlijk, gezien het gegeven dat de bezoekers van ​onze moskee zeer gemêleerd zijn. Dergelijke incidenten hebben dan ook tot op heden ​niet plaatsgevonden.

Laten we voorop stellen dat wij tegen iedere vorm van geweld zijn. Het betreft een incident dat uit een privégesprek tussen twee individuen heeft plaatsgevonden op social media. Wij betreuren het dat onze moskee, die in deze gemeente als zeer open, toegankelijk (ongeacht geloof) en positief wordt ervaren, helaas negatief in de media is geplaatst.

De imam betreurt de ophef dat is ontstaan door zijn privéberichten op social media. Het gesprek is uit de context getrokken door het weergeven van enkel een deel van het gesprek. Hij heeft zich op dat moment laten gaan door zijn emoties. De imam herinnert de gemeenschap regelmatig dat de islam tegen elke vorm van geweld is. Zo citeert hij uit de koran: “..Wie één mens doodt heeft de hele mensheid gedood en wie één mens een leven geeft heeft de hele mensheid leven gegeven. (Hoofdstuk 5 vers 32)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2024 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms