HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Overgang naar de Kuran

01 maart 2015

Op 1 maart 2015 is er een programma georganiseerd voor leerlingen die zijn overgegaan naar de Heilige Kuran en deze vanaf heden kunnen lezen.

De afgelopen maanden hebben al 22 leerlingen de Heilige Kuran leren lezen. Ook kunnen 11 leerlingen de Kuran met 'Tajwid' lezen, oftewel de regels voor de uitspraak bij het reciteren van de Kuran.

Het programma begon met een Kuran recitatie door Kadir Enes Can ┼×ahin. Vervolgens heeft de voorzitter van het moskeebestuur, Atilla Ikde een openingstoespraak gehouden over het belang van alle mooie werkzaamheden die de moskee verricht. Hij heeft iedereen bedankt die te maken had met het organiseren van dit programma.

Vervolgens hebben diverse leerlingen soeras en du'as gelezen. Ook zijn er verschillende Ilahi (Islamitische hymnes) gezongen door leerlingen.

Ten slotte hield de imam van de Selimiye Moskee Halil Çelik een toespraak over het feit dat ons geloof de rode leidraad in ons leven vormt. De imam heeft afgesloten door het moskee bestuur, de leerlingen en hun mentors van harte te bedanken.

Klik hier voor meer foto's. 

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2023 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms