HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

OpenDag|Festijn|Geboorteviering

30 april 2012

Op 28 en 29 april vonden er twee speciale dagen plaats in de Dieren Selimiye Moskee. De traditionele jaarlijkse open dag werd gecombineerd met ‘het festijn’ en ‘de geboorteviering van Profeet Muhammed Boodschapper van Allah (vzmh)

Open Dag

Gedurende deze speciale weekend hebben de bewoners van Dieren en omgeving gelegenheid gekregen om de moskee te bezichtigen en vragen te stellen over de Islam en de moskee. Op beide dagen waren er tijdens het middaggebed (Dhur) en namiddaggebed (Asr) plenaire sessies waarin men de dienst kon meekijken. Na de deze diensten zijn er voorlichtingen geweest door de imam. De bezoekers waren zeer enthousiast en hebben uiteraard gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen. Na iedere voorlichting hebben alle bezoekers een roos gekregen als symbool voor Profeet Muhammed (vzmh).

Festijn

Jaarlijks organiseert het vrouwenbestuur van de Dieren Selimiye Moskee een festijn. Ook dit jaar is dit met alle plezier georganiseerd. Tijdens dit festijn werden er kraampjes opgezet met o.a. gerechten en lekkernijen uit de Turkse keuken. Het doel hierbij is om de saamhorigheid en collectiviteit te bestempelen binnen de Turks Islamitische gemeenschap in Dieren. Van jong tot oud, vrouwen en mannen heeft iedereen een steentje proberen bij te dragen aan deze speciale aangelegenheid.
Ook heeft de beroemde kunstenaar Wessel Huisman zijn schilderijen van moskeeën tentoongesteld op de zaterdag.

Geboorteviering

Profeet Muhammed de Boodschapper van Allah (vzmh) is in 571 geboren. Jaarlijks vind in april de geboorteviering van de Profeet (vzmh) plaats. Op zaterdag 28 april werd dit ook in de moskee in Dieren gevierd. Koranverzen en de preek werd verzorgd door de imam. Hij bestempelde hierin de liefde en broederschap die Profeet Muhammed (vzmh) heeft overgedragen aan de moslims en de hele wereld. Kinderen hebben ook een speciale bijdrage geleverd in de vorm van toneelstuk.

Met dank aan Allah de Erbarmer zijn deze twee dagen een succes geweest voor de Dieren Selimiye Moskee in Dieren.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2024 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms