HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Moskee steunt Voedselbank

05 juni 2015

Begin juni heeft de Dierense Selimiye Moskee een inzamelingsactie gehouden onder haar leden voor de Voedselbank in Arnhem.
 

Het helpen en bijstaan van mensen die het minder hebben is een belangrijk ideaal voor de moslims. De geliefde Profeet Mohammed (vzmh) heeft het volgende gezegd over het belang van het steunen van buren die het minder hebben: ‘Hij is niet een gelovige die eet terwijl zijn buurman honger lijdt.’

Tijdens een rondleiding door het distributiecentrum in maart bij de Voedselbank Arnhem raakten we als moskeebestuur onder de indruk van de activiteiten die de Voedselbank ontplooit. Niet alleen het uitdelen van voedsel aan diegenen die niet genoeg leefgeld hebben om zelf voldoende voedsel te kopen, maar ook het tegengaan van verspilling van goed voedsel is een zaak die veel moslims aan het hart ligt. Dat daarbij ook het milieu gespaard wordt (minder verspilling is minder CO2 uitstoot) spreekt ook zeer aan. 

Daarom heeft het moskeebestuur en imaam Halil Celik het initiatief genomen voor een inzamelingsactie tijdens het vrijdaggebed en is op vrijdag 5 juni de cheque overhandigd aan Voedselbank Arnhem. Voedselbank Arnhem is blij met de verbinding met de moslimgemeenschap van Arnhem en omgeving en hoopt van harte zeer binnenkort andere moslimorganisaties te mogen begroeten. 

Lees meer op: http://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/burenhulp-door-dierense-selimiye-moskee-voor-voedselbank-arnhem-1.4978369 
 

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2024 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms