HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Interreligieuze Netwerkbijeenkomst

26 november 2011

Samen eten en samen praten doet wonderen, hoe klein deze stap ook is, de uitstraling werkt door in de hele samenleving, denken de aanwezigen.

De ruim twintig gasten bij de barbecue in de moskee zijn zonder uitzondering enthousiast over de grote waarde van de interreligieuze ontmoetingen.
In het afgelopen jaar gingen moslims, protestanten, katholieken en leden van de liberale Joodse gemeenschap op bezoek bij elkaars vieringen. Ook namen moslims deel aan de christelijke nachtwake. Nader kennismaken met elkaars geloof, elkaars cultuur, gewoontes en tradities vergroot begrip en respect en doet vooroordelen verdwijnen. “We leven allemaal onder dezelfde hemelkoepel, in dezelfde wereld, op dezelfde grond, in hetzelfde land,” sprak de imam. “De kerkklokken over de hele wereld luiden dezelfde boodschap: laten we in vrede en in harmonie met elkaar leven.” En daar gaat het natuurlijk om. Dat je geloof je daarbij kan helpen, staat buiten kijf.
Ali Karabulut, in het dagelijks leven docent natuurkunde, doet er nog een schepje bovenop. “Het gaat niet om de verschillen in geloven en culturen, het gaat om mènsen. Wij willen ook ongelovigen bij dit proces van ontmoeten en kennis maken betrekken. Alle mensen die hier aan tafel zitten hebben een goede intentie. Deze maaltijd is maar een kleine stap, maar met grote gevolgen in de toekomst voor de samenleving als geheel.”

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2024 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms