HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Wie eerbied toont, zal eerbied krijgen

05 oktober 2014

Jaarlijks van 1 tot 7 oktober vindt de week van Moskeeën en religieuze, geestelijke leiders plaats. Ter gelegenheid hiervan heeft de Selimiye Moskee in Dieren een programma georganiseerd op 5 oktober 2014. Het thema was ‘wie eerbied toont aan anderen, zal eerbied krijgen’.

Het programma begon met een Kuran recitatie door imam Muzaffer Günes van HDV Anadolu Moskee in Doesburg. De openingstoespraak werd gehouden door Atilla ikde, voorzitter van het bestuur van Selimiye Moskee Dieren. Vervolgens werd een diavoorstelling getoond waarbij foto’s te zien waren van Dierense jongeren die een bezoek hebben gebracht aan ouderen uit de gemeenschap. Halil Çeli, de huidige imam van Dieren vertelde in zijn toespraak hoe mooi het is dat er overal moskeeën zijn en worden gebouwd ondanks dat de generaties voor ons onder moeilijke tijden en omstandigheden naar Europa zijn gekomen. In deze context benadrukte de imam ook dat de nieuwe, jonge generaties hard dienen te werken.

Dr. Yusuf Acar, hoofd geestelijke leider uit Deventer, begon zijn toespraak door het bestuur van de Dierense moskee en de imam Halil Çelik te bedanken voor het organiseren van dit programma. Verder behandelde hij een aantal kwesties zoals het tonen van respect voor de oudere generatie en hun harde werk voor de islamitische gemeenschap, ons doel en belang als moslim in Europa, en de belangrijke rol van vrouwen in de islam en de samenleving.

Aan het eind van het programma heeft Atilla Ikde een boeket bloemen aan dr. Yusuf  Acar overhandigd. Het programma werd gepresenteerd door Esref Gogal.

Klik hier voor meer foto's...

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2024 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms