HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Çanakkale herdenkingsbijeenkomst

23 maart 2013

Islamitische Stichting Nederland heeft op zaterdag 23 maart een programma georganiseerd om de overwinning bij Canakkale te herdenken. De herdenkingsbijenkomst heeft in Klarenbeek plaatsgevonden.

Het programma werd geopend met een minuut stilte voor de overlijdende bij Canakkale. Hierna werd het volkslied gezongen, vervolgd door een recitatie uit de Heilige Koran. De imam van het Ulu moskee in Ede kwam het podium op om de vers Ali Imran te lezen. Na de lezing uit de Koran kwam de heer Dr. Mehmet Malkoç, Prof. Dr. Mustafa Ünver en de heer Togan Oral aan het woord. Vervolgens hebben drie jongeren van verschillende moskeeën uit de regio een gedicht voorgelezen en heeft een 9-jarig meisje het Turkse lied ‘Canakkale’ gezongen.

De gastspreker van de herdenkingsbijeenkomst was de geschiedkundige Talha Uğurluel. De heer Uğurluel heeft hier aan de genodigden een onvergetelijke presentatie gehouden door de Çanakkale overwinning van begin tot eind van de oorlog te vertellen. Tijdens de lezing heeft hij gebruik gemaakt van visueel materiaal zoals foto’s en landkaarten van Çanakkale om zijn verhaal te verduidelijken. Zijn vertelwijze en de foto’s hebben ervoor gezorgd dat het publiek zich goed kon inleven in de oorlog en de gebeurtenissen die onze voorvaderen hebben meegemaakt. Er waren momenten dat de genodigden hun tranen niet konden weerhouden. Na de conferentie heeft de heer Talha Uğurluel handtekeningen uitgedeeld en heeft hij iedereen bedankt die voor deze avonden heeft gezorgd.

Deventer Consul-generaal Turkse Republiek Yunus Belet, viceconsul generaal van het Turks Republiek Deventer İsa Müfit Mutlu, attache van arbeid Serdar Ekinci, attache van handel Hasan Önal Deventer consulaat Turkse Republiek Mehmet Malkoç, bestuursleden van het ISN, bestuursleden van verschillen moskeeën en burgers woonden deze bijeenkomst bij.

Al met al was het een geslaagde herdenkingsbijeenkomst van het overwinningsjubileum van Çanakkale. Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het organiseren van deze mooie avond.

Klik hier voor meer foto's...

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2023 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms