HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Bijeenkomst buurtbewoners

09 december 2011

Op 9 december 2011 is er een bijeenkomst georganiseerd voor de buurtbewoners van de moskee. Deze bijeenkomst had als doel om informatie te geven over de moskee en zijn activiteiten en om te luisteren naar de mening van buurtbewoners over diverse onderwerpen.

Na een korte verwelkoming door de voorzitter van de moskee hebben is er brainstormsessie van start gegaan. Er is de buurtbewoners gevraagd te roepen wat in hem of haar opkomt als men het woord moskee hoort. De volgende woorden werden op tafel gelegd: gastvrijheid, netjes opgeruimd, veel activiteiten, gebedsruimte, minaret, lessen en samen komen. Deze interactie is als zeer positief ervaren door beide partijen. Na deze mindmap hebben twee jongeren een presentatie gegeven over de geschiedenis van de moskee en de activiteiten die er tot op heden hebben plaatsgevonden
en nu nog plaatsvinden. Hierna is de imam naar voren gekomen om een toespraak te doen aan de buurtbewoners. Hij gaf hun mee dat de islam een godsdienst is waarbij het goed omgaan met buren van essentieel belang is en dat de dialoog moet worden verstevigd om zo samen in harmonie te leven. Tot slot is er vragenronde gehouden waarop er in een huiselijke sfeer is gepraat. De vragen en opmerkingen gingen over de activiteiten, de uitbreiding van de moskee die op het programma staat en allerlei andere onderwerpen over de moskee. Er is vanuit de buurtbewoners aangegeven dat zulke bijeenkomsten zeer op prijs worden gesteld en dat men hoopt op vervolg van dit soort bijeenkomsten.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2023 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms