HDV Dieren Selimiye Camii ISN Dieren Selimiye Moskee

Bijeenkomsten Politie

29 november 2011

Eerste bijeenkomst: leeftijd tot 12 jaar

De eerste bijeenkomst is gehouden onder jonge deelnemers bestaand uit ongeveer 35 jongens en meisjes. De kinderen hebben zich rondom de agenten verzameld en aandachtig geluisterd. Ook al was het in het begin moeizaam ze te betrekken tot een gesprek, de agenten slaagden er uiteindelijk in door ze veel vragen te laten stellen. Op een speelse manier maakten ze kennis en kregen ze meer te weten over het beroep. De kinderen waren enthousiast en stelden het ook zeer op prijs toen de agenten een demonstratie hielden met de handboeien. Al met al was het een gezellige avond.

Tweede bijeenkomst: leeftijd tussen 12-18 jaar

We nodigden de wijkagenten uit, zoals bij het eerste bezoek, de bijeenkomst in de gebedsruimte te houden. Het aantal deelnemers lag tussen 40-50 jongeren. De wijkagenten stelden zich voor en richtten de eerste vraag aan de jongeren: “Hebben jullie ooit met de politie gesproken?” Hierna worden de jongeren kort ingelicht over het beroep als wijkagent. Er wordt genoemd dat de politie graag allochtone collega’s zou willen hebben om hiermee een goede afspiegeling te kunnen vormen van de maatschappij. Langzaam maar zeker kwamen de jongeren op gang en werd er veel interesse getoond. Het viel op dat ze goed meedenken bij de vraag: “Wat vinden jullie van hangen op straat?” De reacties bestaan uit chillen, lachen en kletsen. De wijkagenten luisterden aandachtig naar de reacties vanuit de groep en hebben geprobeerd hun vragen te beantwoorden. Ze hebben hun kort over de problemen die ze tegen komen rondom Callunaplein verteld en de genomen maatregelen hiervoor uitgelicht.

Derde bijeenkomst: leeftijd van 18 jaar en ouder

Deze bijeenkomst wordt in de gebedsruimte op de 1e verdieping gehouden. De wijkagenten maken kort kennis met de deelnemers, welke ongeveer uit 15 dames en heren bestaat, door ze te vragen naar hun beroep/baan. Opvallend is dat veel jongeren bij de horeca werken, zowel van Turkse als Nederlandse eigenaren. De politie voegt toe dat de AH in Dieren graag meewerkt aan de mogelijkheid tot een bijbaan. De onderwerpen ‘politieopleiding’ en ‘hoe ben ik een goede burger in de Nederlandse maatschappij?’ zouden in de eerste instantie besproken worden. De avond heeft zich echter eerder gericht op het tweede onderwerp (indirect). Tot slot vertellen de wijkagenten dat we allemaal een deel uitmaken van de maatschappij, en allen verantwoordelijk zijn voor elkaar. We moeten elkaar respecteren om zo een leefbaar omgeving te creëren voor ons allen. Helaas hebben veel mensen vooroordelen van anderen door onbekendheid. De wijkagenten voegen er aan toe dat we niet te snel onze doelen moeten willen bereiken. Het zijn de kleine stapjes die eraan zullen bijdragen. De agenten zijn blij om te horen dat de moskee open staat om dingen gezamenlijk te bespreken en op te lossen.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright 2024 by Selimiye Camii Dieren Realisation and design by PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms